MS Zorg – Fysiotherapie Goese Polder – Goes
Header afbeelding
Welkom bij Fysiotherapie Goese Polder

Wie zijn wij?

Onze praktijk bestaat al ruim 35 jaar en is gevestigd in de Goese Polder (Goes Noord). U kunt hier informatie vinden over onze praktijken in Goes en Scharendijke. Bij ons heeft u tijdens het onderzoek en de behandeling te maken met een vaste fysiotherapeut. Behandeling vindt plaats in onze behandelcabines, onze oefenruimte of, indien noodzakelijk, bij u aan huis. U kunt zowel met als zonder een verwijzing van huisarts of specialist bij ons terecht.

MS Zorg

Wat is MS?

Multiple sclerose, oftewel MS, is een chronische aandoening die ontstaat in het centrale zenuwstelsel. Dit stelsel wordt gevormd door de hersenen, het ruggenmerg en ook de oogzenuwen.

Dit zenuwstelsel wordt opgebouwd door de zenuwcellen en zenuwuitlopers en juist bij het laatstgenoemde gaat het mis. De uitlopers hebben een laag die myeline heet. MS zorgt ervoor dat er ontstekingen ontstaan in het zenuwstelsel waardoor de myeline beschadigt. Beschadigingen aan het zenuwstelsel zorgen ervoor dat prikkels en signalen vanuit de hersenen niet meer goed verzonden kunnen worden naar bijvoorbeeld armen of benen wat resulteert in het niet of minder kunnen gebruiken van deze ledematen.

Wat kun je doen aan MS?

Er wordt nog altijd onderzocht hoe deze ziekte ontstaat en hoe mensen hiervan kunnen genezen. Op dit moment zijn er helaas nog geen oplossingen gevonden hoe mensen van MS kunnen herstellen en kan medicatie slechts bepaalde symptomen oplossen. Fysiotherapeuten kunnen je helpen met het bewegen, wat bepaalde klachten zou moeten verminderen.

Beweeg je wel op de juiste manier, hoe kun je spierstijfheid tegen gaan en wat doe je wanneer je merkt dat je spieren zwakker worden of continu pijn doen? Het zijn vragen die onze therapeut voor je kan beantwoorden. Remi van Schaik is lid van het MS Zorgnet Midden Zeeland. Hij kan samen met jou de houdings- en bewegingsmogelijkheden onderzoeken. Hierbij kun je denken aan lopen, staan, balans, je conditie, spierkracht, coördinatie, het gevoel in je ledematen etc.

Ook zal hij samen met jou bekijken hoe je het beste je energie over een dag kan verdelen en zo maximaal rendement uit je dag en lichaam kunt halen. Dit zorgt ervoor dat je zelf zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven functioneren.

Zoekt u hulp bij de onderstaande aandachtsgebieden?

  •      Stijfheid en spasticiteit
  •      Vermoeidheid beïnvloeden
  •      Spieren en gewrichten beweeglijk houden
  •      Balans optimaliseren
  •      Conditie en/of spierkracht opbouwen of onderhouden
  •      (Behouden van) een goede ademhaling
  •      Adviezen over hulpmiddelen welke kunnen worden ingezet bij bijv. lopen
  •      Instrueren van de mantelzorger

Neem gerust contact met ons op.

Bronnen: www.mszorgnederland.nl/over-multiple-sclerose/ms-zorgverleners/fysiotherapeut/