De behandeling – Fysiotherapie Goese Polder – Goes
Header afbeelding
Welkom bij Fysiotherapie Goese Polder

Wie zijn wij?

Onze praktijk bestaat al ruim 35 jaar en is gevestigd in de Goese Polder (Goes Noord). Bij ons heeft u tijdens het onderzoek en de behandeling te maken met een vaste fysiotherapeut. Behandeling vindt plaats in onze behandelcabines, onze oefenruimte of, indien noodzakelijk, bij u aan huis. U kunt zowel met als zonder een verwijzing van huisarts of specialist bij ons terecht.

De behandeling

Het vraaggesprek
In een eerste gesprek informeert de manueel therapeut naar uw klachten.

Metingen en het onderzoek
De manueel therapeut verricht daarna een aantal metingen en bekijkt hoe u zich beweegt. Enkele voorbeelden van de metingen en bewegingen zijn:

Hoe klapt u in uw handen?

Kruist u uw armen links-boven of rechts-boven?
Met welk oog kijkt u bij voorkeur?

Hoe is de stand van uw bekken en rug?

De behandeling

Op basis van alle gegevens is duidelijk hoe de manueel therapeut uw gewrichten moet bewegen om een zo groot mogelijk effect te bereiken.

Tijdens de behandeling zullen vrijwel alle gewrichten van het lichaam behandeld worden om de totale balans van het bewegen te herstellen.

De behandeling duurt ongeveer een uur en wordt na twee of drie weken herhaald. De periode tussen twee behandelingen is noodzakelijk om het lichaam de tijd te geven om anders te gaan bewegen.

Bij elke behandeling worden de metingen opnieuw gedaan. Na twee of drie behandelingen wordt bekeken of er voldoende verbetering is opgetreden. Als er geen verandering is opgetreden wordt de behandeling gestopt. Zelden zijn meer dan acht behandelingen noodzakelijk.

Bron: School voor Manuele Therapie Utrecht