McConnell tape- en oefentherapie bij knieklachten – Fysiotherapie Goese Polder – Goes
Header afbeelding
Welkom bij Fysiotherapie Goese Polder

Wie zijn wij?

Onze praktijk bestaat al ruim 35 jaar en is gevestigd in de Goese Polder (Goes Noord). Bij ons heeft u tijdens het onderzoek en de behandeling te maken met een vaste fysiotherapeut. Behandeling vindt plaats in onze behandelcabines, onze oefenruimte of, indien noodzakelijk, bij u aan huis. U kunt zowel met als zonder een verwijzing van huisarts of specialist bij ons terecht.

McConnell tape- en oefentherapie bij knieklachten

Jenny Mc Connell (fysiotherapeute uit Australië) heeft een techniek ontwikkeld voor de behandeling van patellofemorale pijn ( is pijn achter en rondom de knieschijf) door een afwijkende sporing van de knieschijf. Dit kan leiden tot pijnklachten bij o.a. fietsen, traplopen en langdurig zitten De knieschijf wordt d.m.v. speciale tape in de goede richting gestuurd waardoor het bewegingspatroon wordt gecorrigeerd.

Daarbij hoort een oefenprogramma waarbij heel gericht de bovenbeenspieren worden getraind. Coördinatie en stabiliteit zijn hierbij zeer belangrijk. Goede uitvoering is hierbij van groot belang. In sommige gevallen is er ook sprake van verkorte spieren. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In dat geval komen er extra specifieke rekoefeningen bij het programma. Indien een afwijkende statiek een rol speelt zal er d.m.v. schoenadvies of zooltjes gewerkt worden aan het verbeteren hiervan, dit komt ook ten goede aan het herstel van de pijnklachten aan de knie.